Miten valmistaudun videohaastatteluun?

26.11.2021

Pystymetsästä videohaastatteluun – jännittää, miten valmistaudun?

Videoviestinnässä ja -markkinoinnissa yksi käytetyimpiä muotoja on videohaastattelu.

Me fluxilaiset olemme tehneet yhteensä tuhansia videohaastatteluita. Tästä näkökulmasta olemme nähneet kaiken.

Monessa organisaatiossa pyydetään esimerkiksi työntekijä kertomaan videolla vaikkapa työstään tai jostain muusta tutusta aiheesta.

Tilanne on suunnitelman kannalta herkullinen, saadaan aitoa tietoa ja näkemystä suoraan kokemusasiantuntijalta, uskottavasti kerrottuna kohderyhmälle.

Haastateltavalla voi olla tilanteesta ristiriitaiset tuntemukset ainakin etukäteen. Miten siitä suoriutuisi hyvin?

Paineita haastatteluun voi kasvattaa katsomalla muiden tekemiä hienoja haastatteluvideoita, miettimällä organisaation johdon asettamia toiveita ja sisältötavoitteita sekä miettimällä hienoja sanankäänteitä.

Niitä on ihan hyvä hieman miettiä, mutta ei liikaa.

Mitä sitten kannattaa tehdä?

Kaksi vinkkiä varmistaa hyvän lopputuloksen.

1. Kannattaa valmistautua hyvin.

Ihmiset valmistautuvat eri tavalla, mutta valmistautumiseen voi kuulua esimerkiksi sisällön etukäteen kelailua, ääneen puhumista ja totuttelua näiden asioiden kertomiseen. Valmistautumiseen voi kuulua puhelu haastattelijan kanssa, jossa homma käydään läpi jo ennen kuvauksia. Valmistautumiseen voi myös kuulua oman olon mukavammaksi tekeminen vaikkapa parturi-kampaajalla käymällä.

2. Luota ammattilaisiin

Yksi haastattelua jännittävää henkilöä helpottava tieto tulee tässä. Viestinnän ja markkinoinnin videohaastatteluissa koko kuvausryhmä on sinun puolellasi! He tekevät kaikkensa, että onnistuisit parhaalla mahdollisella tavalla ja että videosta saadaan mahdollisimman hyvä. He ovat tottuneita työskentelemään ihmisten kanssa, jotka eivät ole ammattiesiintyjiä. Heittäydy siis rohkeasti mukaan ja anna ammattilaisten auttaa sinua erikoisessa tilanteessa valojen ja kameran ristitulessa.

Haluamme olla haastattelutilanteessa rehellisiä. Se yleensä helpottaa myös haastattelijan oloa. Sanomme suoraan, jos joku kohta meni huonosti. Silloin otamme sen uudestaan, ei siinä sen kummempaa.

Tervetuloa haastatteluun!

Ota yhteyttä

Teemme tarjouksen ja projektin toteutusideat aina maksutta.

Minuun saa ottaa yhteyttä
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.